Laat hier gerust een berichtje achter, tips voor mede bakkers zijn ook altijd welkom!
Ellen 12-09-2019 om 20:45:00

Wat een service vandaag, Ik woon zelf in Lelystad maar mag even niet rijden. Had voor bezorgen gekozen maar vandaag werd mijn bestelling gewoon thuis gebracht. Echt fantastisch.

Dank jullie wel

Gerrianne van Boven 20-03-2018 om 11:16:04

Bedankt voor de gezellige workshop avond namens Cake voor Kids.
We hebben nieuwe dingen geoefend en ideeën opgedaan waar we bij het maken van onze taarten gebruik van kunnen maken. Je enthousiasme is geweldig.
Graag tot een volgende keer.


Diana paauwe 14-11-2017 om 10:37:29

Goedemorgen!!! Ik wil je even bedanken voor de supersnelle service! Gisteren een potje rolkem super gold besteld en het wordt zojuist al door de brievenbus gedaan. Super!! Dank je wel!!

Jennifer 05-05-2015 om 17:54:26

Hoi Allemaal,

Hier kun je informatie kwijt over producten, een recept of een ander berichtje.

Groetjes Jennifer

Gerard 05-04-2014 om 09:53:20

Vervolg op het recept Quinoabrood.
Helaas denk ik dat er een foute opgave bij de ingrediënten staat. 1,5 l. water is erg veel.
Toen ik vanmorgen aan de bereiding van het deeg ben begonnen, heb ik maar 1,5 dl.lauw water toegevoegd. Ook toen was het deeg nog te nat. Ik heb toen weer gelijke hoeveelheden bloem en Quinoameel toegevoegd.
Nu lijkt het acceptabel, maar ik moet nog wel het resultaat afwachten.
Mijn advies is, dooe de ingerdiënten in het bakblik. zonder water. Bij het koken van de Quinoazaden wordt al water gebruikt.
Kijk tijdens het kneden in de machine hoe de consistentie van het deeg wordt en voeg dan beetje bij beetje het lauwe water toe totdat het deeg de dikte bereikt die u wenst.
Als ik het brood gebakken heb,laat ik het resultaat weten.
Veel succes.

Gerard 04-04-2014 om 09:50:20

Stertaarten vrienden en vriendinnen,
Bij het zoeken naar nieuwe of onbekende producten kwam ik Quinoa tegen. Het is in diverse soorten verkrijgbaar, zaden, vlokken en ook meel.Het is al een heel oud product,de Incas gebruikten het al. Zoek maar eens op GOOGLE.
Het is GMO-vrij ( GMO is Genetisch Modified Organism), Glutenvrij, 100% biologisch, laag vetgehalte, geen verzadigde vetten, geen transvetten, geen cholestorol, goede bron van ijzer en natriumarm. Heeft veel proteïnen.
Quinoa is een goede bron voor vitamine B6, foliumzuur en vitamine C. Het bevat ook andere vitamines en mineralen, maar niet meer dan gewoon meel, met uitzondering van koper, dat in quinoa 5x zoveel voorkomt dan in tarwemeel.

Graag wil ik een broodrecept doorgeven, ik heb het zelf nog niet gemaakt maar ga het in het weekend doen want ik ben bijna door m'n voorraad brood heen.

Quinoa brood,vegetarisch, veganistisch en vedisch.
Ingrediënten:
50 gr. Quinoa zaden, 50 gr. bloem, 100 gr. volkorenmeel, 50 gr. maismeel,1 theelepel zout, 5 gr. gist, 1,5 ltr. lauw water.
Voorbereiding
Zet de quinoa met een kopje water op en laat aan de kook komen. Zet het gas zacht en laat in 15 min garen. Zet het gas uit en laat helemaal afkoelen.

Bereidingswijze
Meng de quinoa met bloem, volkorenmeel, maismeel, gist, zout en water. Bereid het deeg in de broodmachine op het programma deeg. Olie de deegvorm in en leg het deeg daarin. Laat nog een half uur narijzen in de oven. Bak het daarna af in 35 min op 200 gradC.
Veel succes.

Gerard


Jennifer Sterrenburg 20-02-2014 om 11:24:03

Dank je wel Wil, voor je reactie.
Altijd fijn om te horen!

Groetjes

Wil Vaandrager 17-02-2014 om 21:37:02

Hoi, ik wil even mijn complimenten geven voor de goede service, mooie uitgebreide site die heel duidelijk is en heb vanmiddag mijn müsli brood gebakken, nou ik kan je vertellen hij is heerlijk

Jennifer Sterrenburg 16-02-2014 om 09:45:47

Dank je wel Gerard, voor je reactie en tips!
Altijd handig.

Gerard 15-02-2014 om 13:46:12

Jahoor, het'"Speltbrood" uit de broodmachine gehaald. Prachtig, luchtig. Mooi van kleur en het smaakt voortreffelijk met een schijfje oude kaas.
Tip: Als je ook niet houd van gaten in de onderkant van het brood uit de broodmachine of problemen hebt met het uitstorten van het brood waardoor ge gaten alleen maar grpter worden, haal vóór het afbakprogramma , als er no minimaal 1.30 uur op de tmer staat, de vorm uit de machine, stort het deeg op een met bloem bestrooide snijplank, verwijder de kneedhaak en doe het deeg terug in de vorm.Schrik niet als je ziet dat het geresen deeg iets instort, bij het bakken komt het goed.Bij mij altijd. Maar misschien wist je dit ale en paste het ook toe.
Op naar het volgende brood.
Bakgroeten Gerard

 
Pagina 1 van 4